Banner schrijfletters klein2

Journalist

Ik heb 18 jaar als journalist bij het Brabants Dagblad gewerkt. Ik werkte bij verschillende regioredacties: van Den Bosch en Uden tot Waalwijk en Tilburg.

Nu schrijf ik vooral voor kinderen en jongeren. Mijn verhalen stonden onder meer in Kidsweek (een landelijke weekkrant voor kinderen) en 7Days (de grote broer van Kidsweek). Ik schreef ook reportages voor meidenblad Inkie en het Jeugdjournaal Magazine.

Ik ben nog steeds als medewerker verbonden aan het Brabants Dagblad. Mijn specialisatie is onderwijs. Ook aan Bibliotheek Nieuwe Stijl lever ik regelmatig bijdragen. Enkele andere organisaties waar ik reportages voor maakte: stichting De Schoolschrijver, Kinderuniversiteit Tilburg, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunstbureau CiST en BSO Noord in Tilburg.

 

Schrijfcoach

De eerste activiteit van kinderschrijfatelier schrijfletters was bij obs De Blaak in Tilburg. Samen met de leerlingen van groep 4b maakte ik De leukste krant. In de krant vertelden de kinderen wat ze dat schooljaar hadden geleerd en beleefd. De artikelen en illustraties maakten ze zelf.

Later volgden meer initiatieven: De leukste siteHet leukste boek en kinderkrant tilburgjunior. tilburgjunior is een online krant voor en door kinderen in Tilburg. Via het kinderschrijfatelier kunnen kinderen meewerken aan de krant.

Verder heb ik kinderwebsite honderduit opgezet. Op die site mogen kinderen hun verhaal vertellen. En, niet te vergeten, verscheen boekje ’10’. Daarin vertellen 10-jarigen hoe het is om 10 te zijn.

Schrijfworkshops geef ik aan huis, op school, bij de BSO en tijdens evenementen. Zo was/ben ik onder meer te vinden bij obs De Blaak, basisschool De Sporckt, Tilburg University Junior, bibliotheek Midden-Brabant, BSO Noord, Factorium en het evenement Boeken rond het Paleis. Ook via Try-Out Cultuur kunnen kinderen meedoen aan workshops.

 

Studie en eerder werk

  • Franse taal- en letterkunde (Universiteit Utrecht)
  • Specialisatie communicatiekunde (faculteit Nederlands Universiteit Utrecht)
  • Journalistiek voor academici (Hogeschool Utrecht)
  • Communicatiemedewerker Wereldwinkel Tilburg
  • Begeleidster fietsvakanties voor jongeren in Frankrijk en België 

 

Hobby’s

  • Hardlopen in de bossen
  • Fietsen door de bergen
  • Fotograferen